خانه / کارآفرینی / استارتاپ‌ها / پنج دلیل آمادگی کتابخانه‌ها برای نوآوری

پنج دلیل آمادگی کتابخانه‌ها برای نوآوری

ظرف کمتر از ۲ هفته ۱SWEDU ، شاهد اولین جلسه استارت آپ ویکند۲ در تورنتو-کانادا است.

Poster_LibraryEdition_Outlined

اولین استارت‌آپ ویکند با تمرکز بر ایجاد، “راه‌حل‌های پویا به مسائل پیش روی کتابخانه امروز” با همکاری دفاتر موزیلا۳ در تورنتو برگزار می‌گردد. 

به طور کلی، راه‌اندازی استارت‌آپ ویکند تورنتو (ویرایش جدید کتابخانه۴) شامل ۱۱ مطلب از جمله “خدمات آماده‌سازی کتاب برای نوشته‌ها و اصطلاحات عاشقانه” تا “حرکت راه‌یافته مبتنی بر تکنولوژی برای استفاده در کتابخانه” است.

این مسابقات متمرکز بر مسائل مربوط به ویرایش جدید کتابخانه است که در آن طراحان٬ مخترعان و کارآفرینان متخصص در زمینه کتابخانه و اطلاعات دور هم جمع می‌شوند تا مشکلات کتابخانه‌ها را حل کنند. ما مصمم هستیم تا ارتباطات و ظرفیت‌های جدید را در انجمن کتابداران کانادا ایجاد کنیم. این انجمن همیشه در پی نوآوری بوده ولی منابع یا دانش کافی برای بوجود آوردن سرویس‌های موردنیاز برای مراجعان خود را در اختیار ندارد.

حالا شما با خواندن این متن ممکن است فکر کنید؟ با استارت آپ ویکند و کتابخانه‌ها چه ارتباطی با هم دارند؟ اینجا پنج دلیل برای این موضوع ارائه می‌شود که از این طریق٬ ارتباط این دو معنی آشکار می‌شود.

۱- کتابخانه‌ها دیجیتال هستند.

اغلب مردم می‌دانند که کتابخانه‌ها امروزه خدمات بیشتری مانند خدمات محتوای آنلاین را ارائه می‌دهند. در گذشته این خدمات تنها محدود به ارائه کتاب بود. گردش کتاب‌های الکترونیکی در بیشتر کتابخانه‌های عمومی و خدمات مرجع مجازی از چالش‌های بزرگ در کتابخانه‌های آموزشگاهی و دانشگاهی است. اغلب کاربران ممکن است هرگز ما را حضوری ملاقات نکنند و حتی کتابخانه‌های سازمانی و دولتی در این سیستم هرگز کاربران خود را ملاقات نمی‌کنند.

کتابخانه‌ها این تغییر به سمت دیجیتالی شدن را پذیرفته‌اند و ما از اولین کسانی هستیم که این تکنولوژی را پذیرفته‌ایم. ولی منابع یا در بعضی موارد متخصص برای تبدیل یا ایجاد سیستم‌های جدید و معادل‌های آنلاین آن را در اختیار نداشته‌ایم. استارت آپ برای طراحی و توسعه محصولات و تجربیات آنلاین جدید برای کاربران طراحی شده است.

استارت آپ ویکند: ویرایش جدیدکتابخانه موقعیت عالی را برای حل مشکلات ما در طول فقط یک هفته فراهم می‌کند.

۲- کتابخانه‌ها در تلاش برای حل مشکلات سخت هستند.

SW-1

کتابخانه‌ها سابقه طولانی و موفق در مدیریت اطلاعات و دسترس‌پذیری اطلاعات برای کاربران را دارند. ولی عصر دیجیتال و به همراه آن افزایش میزان تقاضا برای دانش الکترونیکی منجر به چالش (با وجود گوگل) در زمینه جستجو و یافتن اطلاعات در میان کاربران شده است. کتابخانه‌ها همیشه به مسائلی مانند ارائه اطلاعات در دسترس برای تحقیق متعهد بوده اند. 

استارت آپ ویکند: ویرایش جدیدکتابخانه با حضور مشارکت‌کننده‌های غیر عضو در کتابخانه راهکار مناسب در جهت حل مشکلات را ارائه خواهد کرد.

۳- کتابخانه‌ها سابقه استارت آپی دارند.

بسیاری از کارآفرینان از حامیان کتابخانه یا جز کاربران آن هستند. استارت آپ عمدتآً تشنه اطلاعات در مورد بازاریابی٬ رقبا٬ مؤسسان و مشتریان آنها هستند. کتابخانه‌ها قادر به تأمین این اطلاعات است٬ همچنین در کتابخانه‌ها امکاناتی نظیر اینترنت بی‌سیم رایگان و ساعت کار طولانی در مکان‌های مناسب شهری قابل ارائه است. کتابخانه‌های عمومی سابقه همکاری طولانی با کارآفرینان را دارند مانند کتابخانه عمومی تورنتو که سال‌های متمادی در این زمینه فعالیت داشته است. همزمان با بوجود آمدن استارت آپ در دانشگاه‌ها٬ کتابخانه‌های دانشگاهی شروع به ارایه سرویس و حمایت از کارآفرینان کردند.

استارت آپ ویکند: ویرایش جدید کتابخانه بر اساس ارتباط‌های موجود بنا شده ولی آنها را ملموس‌تر و پر معناتر خواهد کرد. ما امیدواریم ارتباط‌های طولانی‌تری را بین استارت آپ و کتابخانه‌ها از طریق این گردهمایی‌ها شاهد باشیم تا منجر به همکاری و ارتباطات در جهت بهره‌وری شوند.

۴- کتابخانه‌ها نیاز به طرز فکر استارت آپی دارند.

استارت آپ٬ روش‌های راه‌اندازی و ابزارهای مدل کسب و کار بومی در جذب مشتری و کسب حداقل نتیجه قابل ترقی را در بر می‌گیرد. این ابزارها و چهارچوب‌ها بر بازیابی سریع و پیشرونده در مورد کسب دانش در مورد مشتری تأکید دارند. کتابخانه‌ها نیاز دارند تا از چارچوب ساختمان خارج شوند (از نظر استیو بلانک۵) و روش‌های جدیدی برای حل مشکل و دستیابی به نتیجه مورد نطر، یعنی بازاریابی سریعتر و ارزانتر ابداع کنند.

استارت آپ ویکند: ویرایش جدید کتابخانه یادگیری سریع و همراه با تجربه را فراهم می‌کند٬ تا برای راه‌اندازی مجدد، فکر و عمل کنند.

۵- کتابخانه‌ها مهم هستند (و شما به ما علاقه دارید اینطور نیست؟)

مشارکت کتابخانه با جامعه از طریق تأمین دسترسی رایگان به اطلاعات و ابزارهای مورد نیاز آنها برقرار می‌شود. کتابخانه‌ها به مراجعان خود کمک می‌کند تا شغل پیدا کنند مسئولیت سلامت خود را بعهده بگیرند و به طور کلی شهروندان متعهدی باشند. کتابخانه‌ها اطلاعات را برای نسل آینده حفظ و مطابق با نیازها، درباره ابزارهای مورد نیاز در آینده نیز فکر می‌کنند. کتابخانه‌ها تفاوت را ایجاد و درباره استارت‌آپ ویکند برنامه‌ریزی می‌کنند. کتابخانه موقعیتی را برای استارت‌آپ فراهم می‌کند تا حمایت و عشق خود را به آنچه ما انجام می‌دهیم نشان دهد.

salamanca

استارت آپ ویکند: ویرایش جدید کتابخانه ما ترکیب کامل داوری در اختیار دارد و مفتخر به حضور حمایت کننده‌های مالی بی‌نظیری مثل Biblio Commons٬ کتابخانه دانشگاه تورنتو٬ کتابخانه دانشگاه گلف و موزیلای تورنتو هستیم که میزبانی را در مرکز شهر تورنتو عهده دار شدند.

پانویس ها:

  1. Startup Weekend Education
  2. یک رویداد آموزشی- تجربی (Experiential Education) در سراسر دنیاست که در ۳- روز متوالی (در انتهای هفته) برگزار می‌گردد. در این برنامه شرکت‌کنندگان پر انگیزه‌ای شامل برنامه نویسان، مدیران تجاری، عاشقان استارتاپ، بازاریاب‌ها و طراحان گرافیک گرد هم می‌آیند تا طی ۵۴ ساعت ایده‌هایشان را مطرح کنند، گروه تشکیل بدهند و هر گروه ایده‌ای را اجرا کند.
  3. Mozilla’s offices
  4. Library Editions
  5. Steve Blank

منبع:

این نوشته ترجمه متن با عنوان است: ۵reasons libraries ready innovation 

مترجم: سمیه مردمی

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): سمیه مردمی
عنوان مقاله: پنج دلیل آمادگی کتابخانه‌ها برای نوآوری
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol): ۱
شماره مجله(Issue): ۴
سال(Year): ۱۳۹۴
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/2059
Download PDF

درباره ی سمیه مردمی

دانش آموخته رشته کتابداری و اطلاع رسانی در شاخه فنی و مهندسی - کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی (مدیریت اطلاعات)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال - عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *