خانه / آرشیو / دوره چهارم (1397) / امکانات و تغییرات جدید پایگاه وب‌آوساینس در آوریل ۲۰۱۸

امکانات و تغییرات جدید پایگاه وب‌آوساینس در آوریل ۲۰۱۸

اگر جدیداً به پایگاه وب‌آو‌ساینس[۱] مراجعه و سعی در تجزیه و تحلیل نتایج داشته باشید، می‌بینید که تغییرات و پیشرفت‌های زیادی در تجزیه و تحلیل نتایج برای بهبود استفاده‌پذیری برای کاربران، محققان، مدیران و… صورت گرفته است:

برای استفاده از امکانات تحلیل نتایج پایگاه وب‌آوساینس ابتدا باید یک جستجو در این پایگاه انجام داد:

سپس در قسمت نتایج با استفاده از گزینه تحلیل نتایج می‌توان از ابعاد مختلف به تحلیل موضوع مورد نظر پرداخت:

اگر یادتان باشد در نسخه‌ی قبلی صفحه تحلیل نتایج به‌صورت زیر بود:

در نسخه جدید شما می‌توانید تحلیل نتایج را هم به‌صورت تصویرسازی و هم به‌صورت نمودار میله‌ای مشاهده کنید (امکان دانلود تصویرسازی‌ها نیز مهیا است).

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، شما می‌توانید بر اساس فیلدهای مختلف این تصویرسازی را مشاهده و یا به ساختار درختی آن دست پیدا کنید.

شما می‌توانید نتایج را به ۵، ۱۰، ۱۵، ۲۰ و یا ۲۵ نتیجه اول محدود کنید و تنها با یک کلیک هم از تعداد رکوردها در زمینه موردنظر و هم به‌راحتی به رکوردهای موردنظر دسترسی پیدا کنید.

در قسمت تصویرسازی شما فقط می‌توانید به نتایج یک آیتم از فیلد انتخابی خود دسترسی داشته باشید، اگر شما بخواهید چند فیلد را هم‌زمان چک کنید، به راحتی می‌توانید در قسمت پایین صفحه آیتم‌های مورد نظر خود را انتخاب و از صفحه‌ی نتایج خود خارج و یا فقط همان بخش‌ها را مشاهده کنید:

اما این تنها تغییرات پایگاه وب‌آو‌ساینس نیست و تغییراتی نیز در صفحه نتایج آن ایجاد شده است:

فیلتر جدیدی نیز برای رسیدن به بهترین نتایج دلخواه در کنار  Highly Cited Papers و Hot Papers تحت عنوان Open Access قرار داده شده است، این مورد امکان جستجو و بازیابی نتایج بر اساس دسترسی آزاد بودن مقالات را به ما ارائه می‌دهد.

مقالات Open Access بر اساس نوع رایگان بودن به سه دسته تقسیم می‌شوند.

دسترسی آزاد طلایی: مقالاتی که از سوی خود ناشر به صورت رایگان در آمده‌اند؛ که این امر ممکن است به سه دلیل ۱. بر اساس مجله‌ای که تنها مقالات دسترسی آزاد را منتشر می‌کند ۲. مجله‌ای که به نویسندگان فردی اجازه می‌دهد هزینه‌ی پردازش مقاله را برای تحقیقات خود پرداخت کنند تا دسترسی آزاد در مجله‌ی مبتنی بر اشتراک باشد ۳. مجله‌ای که محتوای آرشیو را پس از یک دوره زمانی به دسترسی باز تبدیل می‌کند.

دسترسی آزاد سبز: این نوع مقالات بر اساس پایگاه‌هایی که در آن نمایه می‌شوند رایگان شده‌اند، مانند مقالاتی که در Pubmed Central نمایه می‌شوند.

تفاوت سبزپررنگ و کم رنگ تنها در اکسپت و منتشر شدن آن‌هاست.

این دسترسی آزاد باعث می‌شود که شما به راحتی از طریق یک پایگاه استنادی مانند وب‌آو‌ساینس به متن کامل مقالات دسترسی داشته باشید.

پانویس:
[۱] Web of Science

منبع:

Web of Science

 نویسنده: روناک حمزه ای

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): روناک حمزه ای
عنوان مقاله: امکانات و تغییرات جدید پایگاه وب‌آوساینس در آوریل ۲۰۱۸
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol): ۴
شماره مجله(Issue): ۲
سال(Year): ۱۳۹۷
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/9756
Download PDF

درباره ی روناک حمزه ای

دانش‌آموخته ی کارشناسی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی همدان- کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی- کارشناس واحد توسعه‌ی تحقیقات بالینی بیمارستان شهید بهشتی همدان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *