خانه / خبرگزاری 2.0 / اخبار پژوهشی / نگاهی بر جی سی آر ۲۰۱۸

نگاهی بر جی سی آر ۲۰۱۸

Clarivate Analytics، گزارش استنادی مجلات[۱] را در سال ۲۰۱۸ بر پایه‌ی اطلاعات سال ۲۰۱۷، منتشر کرده است. این دومین بار است که این گزارش‌ها توسط Clarivate Analytics اعلام می‌شود، در سال‌های قبل این انتشار سالانه توسط تامسون رویترز منتشر می‌شد.

آخرین به‌روزرسانی JCR(2018) شامل ۱۱۶۵۵ مجله در ۲۳۴ رشته و از ۸۰ کشور است. به طور متوسط، ضریب تأثیر[۲] مجلات ۱۰٪ افزایش یافته است.

 از مجلاتی که سال گذشته ضریب تأثیر داشتند، ۲۰ مجله تعلیق شدند، این تعلیقی نسبت به سال گذشته ۷ مورد افزایش داشته است. از این تعداد، ۱۴ مجله برای مقادیر زیاد خود استنادی (شامل ۱ مجله ایرانی) و ۶ مجله نیز به دلیل تبادل استنادی قراردادی از مجلات دیگر به صورت موقت از پایگاه گزارش استنادی نشریات به صورت تعلیق درآمده‌اند، این مجلات بعد از ارزیابی مجدد سالانه اگر موارد تعلیق را نداشته باشند مجدد به پایگاه گزارش استنادی برگشته و ضریب تأثیر دریافت می‌کنند.

برای دسترسی آنلاین به جی سی آر به وب سایت یابش بروید

این آمار در حالی است که در سال گذشته ۱۱۵۴۹ مجله ایمپکت دریافت کرده بودند که امسال ۱۴۴ مورد افزایش وجود داشته است؛ اما تعداد کشورها یک مورد کاهش یافته است.

در سال ۲۰۱۸، ۲۷۶ مجله از ۳۱ کشور برای اولین بار ضریب تأثیر دریافت کردند که در جدول زیر به تفکیک نام کشور و تعداد مجله‌ی اضافه شده مشاهده می‌کنید، در سال گذشته (۲۰۱۷) تنها ۱۳۲ مجله از ۲۵ کشور برای اولین بار ضریب تأثیر دریافت کرده بودند که افزایش قابل توجهی در تعداد نشریاتی که در سال ۲۰۱۸ ضریب تأثیر دریافت کرده‌اند وجود داشته است.

Number

country

Number of journals

۱

England

۸۷

۲

United States

۶۵

۳

Netherlands

۲۲

۴

Germany

۱۸

۵

Peoples R China

۱۷

۶

Switzerland

۱۵

۷

South Korea

۱۰

۹

Japan

۶

۱۰

France

۴

۱۱

Spain

۴

۱۲

Canada

۳

۱۳

Colombia

۲

۱۴

Russia

۲

۱۵

Italy

۲

۱۶

New Zealand

۲

۱۷

Australia

۲

۱۸

Brazil

۲

۱۹

Iran

۱

۲۰

India

۱

۲۱

Czech Republic

۱

۲۲

Poland

۱

۲۳

Chile

۱

۲۴

Hong Kong

۱

۲۵

Malaysia

۱

۲۶

Egypt

۱

۲۷

Bulgaria

۱

۲۸

Argentina

۱

۲۹

Hungary

۱

۳۰

Slovakia

۱

۳۱

Sweden

۱

  • مجله‌ای که بیشترین افزایش را در مقدار ضریب تأثیر داشته است: CA-A CANCER JOURNAL FOR CLINICIAN که از ایمپکت فکتور ۰۴۰/۱۸۷ به ایمپکت ۵۸۵/۲۴۴ رسیده و بالاترین ایمپکت فکتور را دارد.
  • مجله‌ای با بیشترین میزان ایمپکت فکتور که به تازگی به جی سی آر پیوسته: Nature Reviews Materials با ایمپکت فکتور ۶۴۱/۹۹.
  • بالاترین میانگین درصد ایمپکت فکتور در بین مجلات دسترسی آزاد: Lancet Global Health با ۹۹.۷۰۱.

عملکرد نشریات ایرانی در جی سی آر (۲۰۱۸):

در سال ۲۰۱۷، ۴۲ نشریه ایرانی دارای ایمپکت فکتور از پایگاه JCR بودند، اما سال ۲۰۱۸ با وجود اینکه یک مجله به لیست اولین‌های این پایگاه اضافه شده اما با تعلیق یک نشریه ایرانی به دلیل تعداد زیاد خود استنادی (International Journal of Civil Engineering) همچنان کشور ما ۴۲ نشریه در جی سی آر دارد، این در حالی است که در سال گذشته نیز یک مجله به دلیل تعداد زیاد خود استنادی جزو نشریات تعلیق شده قرار گرفته بود. (Journal of Applied Fluid Mechanics)، خوشبختانه این نشریه به دلیل رعایت موارد مربوط به خود استنادی امسال به لیست نشریات دارای ایمپکت فکتور برگشته است.

با توجه به سخت‌گیری و دقت پایگاه جی سی ار نسبت به گزینش مجلات، مجلات ایرانی باید توجه لازم نسبت به موارد تعلیقی را در نظر داشته باشند و با اطلاع‌رسانی این موارد به پژوهشگران از وقوع بیشتر چنین رخدادهایی در آینده جلوگیری نماید.

پانویس:
[۱] Journal Citation Report(JCR)
[۲] Impact Factor

منابع:

نویسنده: روناک حمزه ای

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): روناک حمزه ای
عنوان مقاله: نگاهی بر جی سی آر ۲۰۱۸
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol): ۴
شماره مجله(Issue): ۲
سال(Year): ۱۳۹۷
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/9879
Download PDF

درباره ی روناک حمزه ای

دانش‌آموخته ی کارشناسی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی همدان- کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی- کارشناس واحد توسعه‌ی تحقیقات بالینی بیمارستان شهید بهشتی همدان

یک دیدگاه

  1. عالی بود و استفاده کردیم خسته نباشید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *