خانه / آرشیو / دوره دوم (1395) / آزمایشگاه نوآورانه هاروارد

آزمایشگاه نوآورانه هاروارد

این آزمایشگاه متشکل از گروهی از اندیشمندان و متفکران کارآمد است که سعی دارند کتابخانه­ های بهتری از طریق اتصال کتابخانه­ ها با جهان بزرگتر ایجاد کنند. این آزمایشگاه در کتابخانه دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد مستقر است و تا حد زیادی از تفکر حقوقی عمیق و پژوهشگری که آن را احاطه کرده است بهره می­ گیرد. راهبرد آن­ در مواجهه با مسائل کتابخانه استفاده از دوربین­ های مدار بسته نصب شده در کتابخانه دانشکده حقوق است.

آن­ ها روی پروژه­ های مختلف کار می­ کنند و اطلاعاتشان را از طریق وب به رایگان به اشتراک می­ گذارند و ماهیت کاملا ساده­ ای دارند. سرمایه این آزمایشگاه بر تعدادی از پروژه­ های بزرگ چندین ساله و شماری از پروژه­ های کوچک که طرح­ های اولیه[۱] نامیده می­ شوند متمرکز است. پروژه­ ها قلب آزمایشگاه نوآورانه کتابخانه هستند.

هدف این آزمایشگاه بررسی آینده کتابخانه­ هاست.

این آزمایشگاه ماهیت کاملا ساده­ ای دارد  یکی از پروژه­ های این آزمایشگاه  پروژه Hovermarks است که بوک مارک­ های[۲] ساده و رایگانی تولید می کند نشانه­ هایی که به صورت عمودی در کتاب قرار می گیرند و می توانند به جای پوشش کتاب استفاده شوند که باعث می شود کاربران به راحتی و آزادانه به منابع خود دسترسی پیدا کنند این بوک مارک ها برای کتاب های خاص یا مجموعه­ های جذاب به­ کار می ­روند و آن­ ها را برجسته تر می کنند و فضایی ایجاد می کنند تا کاربران بتوانند مواد را سفارش دهند.

hovermarks-shelf

به نویسندگان و ناشران کمک می­ کند تا استنادهای آرشیو شده و پایداری از آثار منتشرشده شان ایجادکنند.

 این­ ها نمونه های کوچکی از کارهایی است که در این آزمایشگاه انجام می­ شود در آینده شاهد کارهای بیشتری از این آزمایشگاه خواهیم بود ،آن­ ها به نظر جالب می­ رسند.

 

awesome-box-thumbnail-1 برخی از پروژه­ های فعال درا ین آزمایشگاه عبارت اند از:

 Awesomebox

 این پروژه به کتابخانه­ ها کمک می کند که کتاب هایشان را علامت گذاری و با مراجعانی که خواهان کتاب هستند به اشتراک بگذارند.

Haystacks

ابزاری برای تصور داده ها درباره کتابخانه دانشگاه هاروارد است که با حمایت فراوان از سوی آزمایشگاه کتابخانه هاروارد ایجاد شده و به کتابداران، اساتید، دانشجویان و دیگران اجازه می دهد تا مجموعه گسترده ای از کتابخانه دانشگاه هاروارد را با روشی جدید تجربه کنند. 

H2o 

یک پلتفرم برای ایجاد، اشتراک گذاری و ترکیب مجدد از مواد درسی باز از قبیل کتاب های درسی سنتی، به ویژه پرونده های حقوقی که گران،پرهزینه و انعطاف ناپذیرند است.

فرهنگ حاکم براین گروه کاملا باز و آزاد است و از ایده­ های جدید استقبال می­کند.

بیاید تا با همکاری هم کتابخانه­ های بهتری بسازیم

پانویس:

[۱] قبل از اینکه یک پروژه به یک طرح تبدیل شود طرح­ های اولیه را که همان دریافت ایده و فهمیدن اینکه آن ایده کجا به کار می آید را در بر می گیرد و همچنین چیزی که در ذهن ماست  و بهره گرفتن از چیزی که برای شما جالب است را نیز شامل می شود.

[۲] bookmark

منبع:

این نوشته برگرفته از مطلبی با این عنوان است: The Library Innovation Lab at Harvard University

نویسنده: پری حسین زاده

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): پری حسین زاده
عنوان مقاله: آزمایشگاه نوآورانه هاروارد
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol): ۲
شماره مجله(Issue): ۳
سال(Year): ۱۳۹۵
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/4871
Download PDF

درباره ی پری حسین زاده

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی،گرایش مدیریت اطلاعات، نماینده بیمه های زندگی پاسارگاد علاقمندی ها; وب 2, گارگروهی, پژوهش, وب معنایی, شرکت درانجمن ها, نقشه دانش

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *