خانه / آرشیو / دوره دوم (1395) / منابع آموزشی باز

منابع آموزشی باز

در این مبحث به معرفی وب سایتهایی می پردازیم که شامل مجموعه ای از تمام منابع EDUCAUSE مربوط به  منابع آموزشی باز۱  در آموزش عالی هستند.

The Community College Consortium for Open Educational Resources : انجمن کنسرسیوم کالج۲  برای منابع آموزشی باز، کار مشترک مرکز OER با کالیفرنیا می باشد. این انجمن برای نوآوری در کالج و بسیاری دیگر از دانشگاههای طرف قرارداد به کمک دامنه اینترنتی د-آنزا۳  توسعه و استفاده از منابع آموزشی باز، بخصوص  کتابهای درسی باز دوره های کالج را فراهم نموده است.

OpenStax : به منظور بهبود نتایج یادگیری یک اکو سیستم دیجیتال غیر انتفاعی ، در هر ماه آموزش رایگان در اختیار میلیونها کاربر قرار می دهد.

Free Online Course Materials : منابع درسی آنلاین رایگان. مجموعه MERLOT دانشگاه ایالتی کالیفرنیا شامل بیش از ۳۵۰۰۰ منبع درسی باز است.

(MIT OpenCourseWare (OCW : نشریه ای مبتنی بر وب تقریبا از تمام محتوی MIT و فعالیتی دائمی است.

The Open Course Library :  دانشگاه ایالتی واشنگتن مجموعه ای از مواد آموزشی مانند کتاب های درسی، برنامه های درسی، قرائت و ارزیابی را برای ثبت نام ۸۱ دوره دانشگاهی در نظر گرفته که تا کنون ۴۲ دوره آن تکمیل شده است.  این امر منجر شده که دانش آموزان هزینه ای کمتر از ۳۰$ برای کتب درسی بپردازند.

OER Commons : به عنوان شبکه ای برای آموزش و یادگیری مواد ایجاد شده که تعامل با منابع را در قالب نشانه های اجتماعی، برچسب زدن، امتیاز و بررسی ارائه می دهد.

The Open Education Resource (OER) Foundation : بنیاد منابع باز آموزش و پرورش سازمانی غیرانتفاعی مستقل برای مربیان و موسسات آموزشی است که جهت رسیدن به اهداف خود رهبری، شبکه و پشتیبانی را از طریق آموزش و پرورش گسترش می دهد.

WikiEducator : یک پروژه اجتماعی کار مشترک با جنبش فرهنگ آزاد، درباره نسخه رایگان برنامه درسی سال ۲۰۱۵ آموزش و پرورش است و در حال توسعه تنظیمات محتوای رایگان برای استفاده در مدارس، دانشکده های صنعتی، دانشگاه ها، موسسات آموزش فنی و حرفه ای و آموزش و پرورش رسمی توسط برنامه های آموزش  محور ویکی پدیا می باشد.

(The World Digital Library (WDL : کتابخانه دیجیتال جهانی باعث می شود منابع مقدماتی قابل توجهی بصورت رایگان در اینترنت و در قالب چند زبانه از کشورها و فرهنگهای سراسر جهان در دسترس باشد.

 

پانویس

[۱] Open Educational Resources (OER)

[۲] CCCOER

[۳] Foothill-De Anza 

 

منبع :

این نوشته ترجمه مطلبی تحت این عنوان است :  Open Educational Resources

 

مترجم: ملیحه پردال

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): ملیحه پردال
عنوان مقاله: منابع آموزشی باز
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol): ۲
شماره مجله(Issue): ۴
سال(Year): ۱۳۹۵
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/6543
Download PDF

درباره ی ملیحه پردال

کارشناسى کتابدارى - کتابدار کتابخانه عمومى - مدرس جهاددانشگاهى

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *