خانه / خواندنی ها / زیباترین کتابخانه جهان در پراگ: کتابخانه‌ی ملی کلمنتینوم

زیباترین کتابخانه جهان در پراگ: کتابخانه‌ی ملی کلمنتینوم

کتابخانهٔ ملی کلمنتینوم (Clementinum)، در یک مجموعه بنای تاریخی در قلب شهر زیبای پراگ واقع شده است. کتابخانهٔ کلمنتینوم، کتابخانه‌ای زیبا به سبک باروک در جمهوری چک است که نخستین بار در سال ۱۷۷۲ به‌عنوان بخشی از دانشگاه Jesuit تأسیس شد و هم‌اکنون منزلگاه بیش از ۲۰۰۰ عنوان کتاب است. این کتابخانه از سوی خوانندگان سایت بوردپاندا به‌عنوان زیباترین، باشکوه‌ترین، و دیدنی‌ترین کتابخانه جهان انتخاب شده است.

معماری این بنا نمونه‌ای است برجسته از سبک باروک، سقف کارشده و تأثیرگذار آن توسط جن هیبل (Jan Heible) خلق شده است. این کتابخانه در سال ۱۷۸۱ بنیان نهاده شد و در سال ۲۰۰۵ جایزه یادبود جهانی یونسکو را دریافت کرد. مجموعه کتب با ارزش این کتابخانه، حاوی اسناد تاریخی از افرادی همچون تیکو براهه، آمادئوس موتزارت و جان آموس کمنیوس است؛ به علاوه ادبیات چک و دیگر کتب تاریخی را نیز می‌توان در این مکان یافت. امروزه این کتابخانه نزدیک به شش میلیون جلد کتاب دارد و سالانه نیاز یک میلیون نفر را برآورده می‌نماید. برخی از کتاب‌های تاریخی کمیاب این مجموعه برای اسکن به گوگل فرستاده شده و تنها از طریق در Google Books در دسترس عموم قرار گرفته است.

کتابخانهٔ ملی کلمنتینوم گنجینه‌ای نادر و ارزشمند است که با چند واقعیت شگفت‌انگیز مرتبط است: کلمنتینوم در گذشته سومین کالج بزرگ ژوزئیت (عیسوی) در جهان بوده است که ثبت آب و هوای محلی از سال ۱۷۷۵ در آن آغاز و تا به امروز ادامه دارد؛ در یکی از رمان‌های نویسنده معروف اسپانیایی‌زبان خورخه لوئیس بورخس نیز به این موضوع اشاره شده است.

این کتابخانه شش روز در هفته باز بوده و پذیرای تمامی اقشار جامعه است؛ هر چند دانش‌آموزان و دانشجویان درصد قابل توجهی از مراجعین را به خود اختصاص می‌دهند. برای بازدید از این اثر معماری برجسته، راهنمایانی با هر دو زبان چک و انگلیسی آمادهٔ کمک هستند.

امیدوارم از تماشای تصاویر زیباترین کتابخانهٔ جهان، کتابخانهٔ ملی کلمنتینوم لذت ببرید:

منابع:

نویسنده: شیرین زاهدی

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): شیرین زاهدی
عنوان مقاله: زیباترین کتابخانه جهان در پراگ: کتابخانه‌ی ملی کلمنتینوم
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol):
شماره مجله(Issue):
سال(Year): ۱۳۹۴
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/878
Download PDF

درباره ی شیرین زاهدی

کارشناسی علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه کارشناس ارشد علم سنجی، دانشگاه تهران

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *