خانه / آرشیو / دوره اول (1394) / شماره دوم (آبان 1394) / معرفی پایگاه اطلاعاتی Ebrary (بخش دوم)

معرفی پایگاه اطلاعاتی Ebrary (بخش دوم)

نحوه جستجو در پایگاه اطلاعاتی Ebrary:

شما می‌توانید از طریق فهرست کتب الکترونیک این موسسه که در تب قفسه‌های کتاب موجود است اقدام به انتخاب عنوان موردنظر خود کنید. شما در زمان مطالعه، با استفاده از لینک موجود در قسمت سمت چپ بالای صفحه می‌توانید به قفسه کتاب‌های خود دسترسی داشته باشید (به‌منظور این کار باید حتماً در این پایگاه عضو شده باشید. عضویت کاملاً رایگان است). متناوباً می‌توانید به صفحه اصلی که در آن قرار داشتید سر بزنید.

گزینه جستجوی ساده (Simple Search) همواره در قسمت‌های مختلف سایت در بالای صفحه قابل‌استفاده است؛ در این قسمت می‌توان عبارتی را در تمامی فیلدها جستجو کرد، این نوع جستجوی گسترده تعداد نتایج بیشتری را در بر خواهد داشت. جستجوی ساده از طریق ثبت متادیتا برای تمام عناوین موجود انجام می‌شود.

برای جستجوی پیشرفته می‌توان مستقیماً روی قسمت Search در تب های بالای صفحه یا روی Advanced در کنار باکس جستجوی ساده کلیک نمود. در این قسمت، جستجوی عبارت موردنظر در فیلدهای مشخصی انجام می‌گیرد، این نوع جستجوی محدود نتایج کمتر ولی مرتبط‌تری را در بر خواهد داشت. جستجوی پیشرفته هم در این پایگاه مانند پایگاه‌های دیگر از یک قانون پیروی می‌کند و آن قانون هم قانون عملگرهای بولی است که با استفاده از آن‌ها می‌توان نتایج جستجو را محدود و بهینه کرد. انتخاب تمام مقوله‌های موجود در صفحه با کلیک کردن بر روی لینک انتخاب صفحه در نوار ابزار نتایج و اضافه کردن عناوین انتخابی به مجموعه برای ملاحظه یا ارجاع صورت می‌گیرد.

Ebrary (Part 2)_1

  • نتایج جستجو بر اساس ارتباط موضوعی طبقه‌بندی می‌شوند. می‌توان از فیلترهای موجود در نوار ابزار بالای صفحه نتایج جستجو برای اصلاح جستجو استفاده کرد. به‌منظور گشودن یک کتاب الکترونیکی یا بر روی عنوان و یا بر روی لینک قرار داده‌شده کلیک کنید. برای دسترسی به جزئیات صفحه روی عکس جلد کتاب کلیک کرده یا لینک جزئیات را ملاحظه کنید. شما می‌توانید چندین عنوان را به‌صورت مجزا و با استفاده از گزینه‌های موجود در ذیل عکس جلد انتخاب کنید. همچنین می‌توان سابقه جستجوهای خود را ذخیره کنید و یا اطلاعات را به‌صورت فایل اکسل در رایانه خود ذخیره کنید.
  • نتایج مشاهده‌شده به‌صورت پیش‌فرض بر اساس درجه ارتباط با عبارت مورد جستجو (Relevance) مرتب‌شده‌اند؛ اما می‌توان نحوه نمایش نتایج را بر اساس تاریخ، ناشر، … تنظیم نمود.
  • در هنگام جستجوی پیشرفته، Ebrary به‌صورت پیش‌فرض موضوعاتی را در ارتباط با عبارت مورد جستجو پیشنهاد می‌کند که می‌توان جستجوی خود را به آن موضوعات محدود نمود.
  • با استفاده از کلیدهای + و – می‌توان فیلدهای جدیدی را به جستجوی خود اضافه کرده یا از آن حذف کرد.
  • Ebrary پارامترهای جدیدی را برای جستجو ارائه می‌دهد. علاوه بر جستجو در فیلد متن، عنوان، موضوع، نویسنده و ناشر؛ جستجو در فیلد شابک، شماره رده دیوئی، سال انتشار، نوع و زبان متن را نیز امکان‌پذیر می‌سازد.
  • تمام جستجوهای انجام‌شده در طول آخرین دور ه اتصال به Ebrary قابل بازیابی می‌باشند. این جستجوها در قسمت Recent ذخیره می‌شوند.
  • در قسمت Chapter Rank، از بین تمامی نتایج به‌دست‌آمده در جستجو، ۱۵ فصلی که بیشترین ارتباط را با عبارت مورد جستجو دارند قابل‌مشاهده می‌باشند.

Ebrary (Part 2)_2

 در قسمت نتایج، اطلاعات هر کتاب از جمله نویسنده، ناشر، سال انتشار و موضوعات آن قابل‌مشاهده می‌باشد.

Ebrary (Part 2)_3

 ادامه در شماره بعد…

 نویسندگان: فرزانه حبیبی*، امیر رمضانی

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): فرزانه حبیبی
عنوان مقاله: معرفی پایگاه اطلاعاتی Ebrary (بخش دوم)
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol):
شماره مجله(Issue):
سال(Year): ۱۳۹۴
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/1227
Download PDF

درباره ی فرزانه حبیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

یک دیدگاه

  1. با سلام
    از اینکه زحمت کشیدین و اینقدر با جزئیات ، مطالب خوب و مفید را در اختیار ما قرار دادین ازتون بینهایت ممنون و سپاسگذارم.امیدوارم که همواره موفق و پیروز باشین.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *