خانه / کارآفرینی / استارتاپ‌ها / کتابدار کارآفرین: ترکیبی متناقض؟!؟!

کتابدار کارآفرین: ترکیبی متناقض؟!؟!

آندریا میچالیک (Andrea Michalek)، مؤسس استارت آپ پلوم آنالیتیکس، در مورد سخنرانی خود در کنفرانس TEC، در وبلاگ این استارت آپ مطلبی را نگاشته که در زیر با هم می خوانیم:

اخیراً برای سخنرانی در کنفرانس مرکز TEC دانشگاه پیتسبورگ دعوت شدم. کلمه ۱TEC عبارت است از: تکنولوژی، کارآفرینی، خلاقیت.

عنوان سخنرانی من «کتابدار کارآفرین – ترکیبی متناقض» بود. یک فرصت سرگرم‌کننده نه‌تنها برای بحث در مورد تجربه‌ام از راه‌اندازی پلوم آنالیتیکس۲ (استفاده از روش‌های مدرن برای کمک به پاسخگویی سؤالات و انجام پژوهش‌های علمی)، بلکه نگاه بیشتری به عقب، به زمان شروعم در مرکز دانشگاه واشنگتن و متعاقب آن پروژه‌ها و تولیدات در طول مسیر بود.

من صحبتم را در مورد درگیر شدنم در ۲ شروع کارآفرینانه همزمان با گرفتن مدرک کارشناسی کتابداری که به حبابی تبدیل شد، آغاز کردم. من مدرکم را در ماه ژوئن سال ۲۰۰۰ دریافت کردم.

Microsoft_Academic_Search_Logo

رؤیاهای شروع کارآفرینانه خود را منتظر نگاه داشته بودم تا زمانی که توسط لی دریکس برای کار در کتابخانه شرکت مایکروسافت به‌عنوان کتابدار مدیریت مجموعه استخدام شدم. برای لیندا شاو به مدت ۵ سال موفقیت‌آمیز به عنوان مدیریت مجموعه چاپی و الکترونیکی همکاری می‌کردم. همزمان که صنعت یک تعییر جالب را شامل می‌شد که این تغییرات عبارت‌اند از: حرکت نشر علمی به سمت دسترسی آنلاین – راه‌های جدید برای جمع‌آوری، مدیریت و مقیاس پذیری منابع الکترونیک و درنهایت تولد کتب الکترونیک… در صحبت‌هایم، صفحهٔ اصلی مایکروسافت را نشان دادم که در هفته‌ای که کارم را شروع کردم چگونه بود. بعد از این که گوگل برنامه‌هایش را برای دیجیتال کردن کتب از ۵ کتابخانه بزرگ دنیا در انتهای سال ۲۰۰۴ اعلام کرد و گوگل علمی۳ یک سال بعدازآن راه‌اندازی شد، سیرو آناندانیپلای، طراح تولیدات در مایکروسافت برنامه‌هایی در حرکت برای رقابت با این چنین تولیدات تدوین و تنظیم کرد. به خاطر تجربه کاری من با ناشران علمی، سیرو از من برای رسیدن به این هدف این درخواست کمک کرد. چند ماه بعد من به‌عنوان سومین عضو و تنها کتابدار در تیم تشکیل شده به آن‌ها پیوستم. ما جستجوی آکادمیک مایکروسافت۴ را در سال ۲۰۰۶ راه‌اندازی کردیم و سریعاً برای راه‌اندازی اسکن کتاب‌های ناشران به‌خوبی کتابخانه‌های مهم مانند سیستم دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه تورنتو و کتابخانه بریتانیا اقدام کردیم. این اولین کارآفرینی من و مدت‌زمانی بسیار سرگرم‌کننده و هیجان‌انگیز بود. متأسفانه مایکروسافت تلاشش در زمینه دیجیتال سازی کتب را در سال ۲۰۰۸ رها کرد، من ۱۱ ماه قبل از آن کارم در مایکروسافت را رها کردم اما هنوز برایم یادآوری می‌شد زمانی که تلاش‌های مداوم اسکن کردن را در دانشگاه تورنتو با ۱۳ اسکنری که مایکروسافت به آن اهدا کرده بود، می‌دیدم. در سال ۲۰۰۹، لی دریکس و الکس وید، جستجوی آکادمیک را زیر پرچم پژوهش ماکروسافت احیا کردند؛ جایی که آن‌ها برخی از نوآوری‌های خوشه‌ای و ویژگی‌های ابهام‌زدایی نویسنده را به نمایش گذاشتند.

summon_logo-02-thumb_1_

دومین کارآفرینی من در سال ۲۰۰۸ شروع شد. زمانی که جان لا از من به‌عنوان مدیر تولید برای سرویس سامون پروکوئست۵ دعوت به کار کرد. این یکی دیگر از زمان‌های هیجان‌انگیز برای ساخت یک محصول از ابتدا با یک گروه عالی بود. اینجا بود که من آندا میچلک، کسی که مدیر تکنولوژی سامون بود را ملاقات کردم.

logo-plum

من و آندرا در نیمه دوم سال ۲۰۱۱ پروکوئست را رها کرده و علاقه‌مند بودیم سومین مسیر کارآفرینی را کاوش کنیم. بعدازاین که ما با ایده پلوم آنالیتیکس (استفاده از روش‌های مدرن برای کمک به پاسخگویی سؤالات و انجام پژوهش‌های علمی) آمدیم و بازخوردها را از برخی از کتابداران قابل‌احترام در انجمن کتابداری آمریکا۶ در کنفرانس دالاس جمع‌آوری کردیم، بالاخره در ژانویه سال ۲۰۱۲ این روش را دریافتیم.

در کنفرانس تکنولوژی، کارآفرینی، خلاقیت در مورد چگونگی انتخاب اسم و لوگو برای شرکت و همین‌طور ساخت و فروش محصولات پلوم ایکس۷ (محصولاتی که روند پژوهش و پاسخگویی به سؤالات را تسهیل می‌کند) که در نهایت نتیجه جمع‌آوری آنالیزها توسط پایگاه ابسکو در سال ۲۰۱۴ بود صحبت کردم. همچنان از استفاده از پتانسیل تأمین‌کنندگان مالی برای نشان دادن آنچه سرمایه‌گذاران برای ارزیابی یک شروع کارآفرینانه به دنبال آن هستند نیز صحبت کردم.

پانویس ها:

  1. Technology, Innovation, and Entrepreneurship
  2. Plum Analytics
  3. Google Scholar
  4. Microsoft Academic Search
  5. The Summon® Service – ProQuest
  6. American Library Association
  7. PlumX

منبع:

این نوشته، ترجمه مطلبی با این عنوان است: ?Librarian Entrepreneur—Oxymoron

مترجم: فرزانه حبیبی

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): فرزانه حبیبی
عنوان مقاله: کتابدار کارآفرین: ترکیبی متناقض؟!؟!
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol):
شماره مجله(Issue):
سال(Year): ۱۳۹۴
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/898
Download PDF

درباره ی فرزانه حبیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *