خانه / آرشیو / دوره اول (1394) / شماره دوم (آبان 1394) / معرفی سایت Meddybemps از سری سایت‌های ارائه کننده Story Starters برای کودکان

معرفی سایت Meddybemps از سری سایت‌های ارائه کننده Story Starters برای کودکان

سایت Meddybemps دارای بخش‌های مختلفی جهت آموزش و یادگیری همراه با تفریح می‌باشد. 

یکی از قسمت‌های این سایت، مربوط به Story Starters است که به‌طور خاص به داستان‌نویسی کودکان می‌پردازد.

این سایت در ۳۱ اکتبر ۱۹۹۵ با کمی تخیل و مهارت و تمایل به تولید محتوایی ارزشمند برای کودکان و والدین و معلمان آن‌ها، راه‌اندازی شد؛ و به‌تدریج و با معرفی‌ها و توصیه‌های مردم پیشرفت کرد و امروز نزدیک به شش هزار سایت به این سایت لینک دارند؛ و جزء ۳ سایت برتر در زمینه فعالیت برای کودکان می‌باشد.

در زمینه پرورش خلاقیت کودکان توصیه می‌کند که: این بار اگر کودکتان از شما خواست که برایش قصه‌ای تعریف کنید، به او بگویید این بار می‌خواهید که او برایتان قصه تعریف کند و از یکی از صفحات کارگاه نویسندگان جوان در سایت ما برای کمک به قصه‌گویی او استفاده کنید.

اگر کودکتان هنوز نوشتن بلد نیست، شما شروع به نوشتن آنچه او می‌گوید کنید. ممکن است برای یکی دو بار اول لازم باشد برای قصه‌گویی به او کمک کنید.

اگر قبلاً کسی از کودک نخواسته باشد که قصه تعریف کند، او نیازمند است که این مهارت را تمرین کند. طولی نخواهد کشید که کودکتان به‌زودی شروع به قصه‌گویی کند. این باعث می‌شود حس ارزشمندی و اطمینان به قوه ابتکار خود پیدا کند.

سایت با رنگ‌آمیزی‌ها و تصاویر متنوع متناسب با گروه سنی مورد مخاطب خود طراحی شده است. رابط کاربری‌ها ساده و گویا هستند. در این سایت دسته‌بندی‌های کودکان از سنین ۳ تا ۱۲ سال جهت قصه‌گویی صورت گرفته است. می‌توان خلاقیت‌های نوشتاری و تصویری و پایان‌های متفاوتی که برای هر جمله الهام‌بخش داستان‌گویی توسط کودکان نویسنده و قصه‌گو ارائه می‌شود را مشاهده کرد.

با مراجعه به بخش workshop young writers مجموعه متنوع Story Starters با عناوین و جملات الهام‌بخش و شروع‌کننده داستان، برای شروع داستان‌نویسی کودکان ارائه می‌شود؛ که برای هر کدام از عناوین در فرمت pdf چند جمله الهام‌بخش ارائه‌شده و تصویری هماهنگ با آن طراحی شده و به‌صورت صفحهٔ کار برای کودکان ارائه شده که قابلیت چاپ کردن و ادامه داستان را در فرمت چاپی دارند.

StartersFinishes

در قسمتی از سایت امکانی وجود دارد به نام Get published که توصیه می کند، کارهای فرزندانتان را ثبت کنید، و اگر انتخاب شود، ما یک تی شرت مخصوص کارگاه نویسندگان جوان با گرافیک “published author”برایش ارسال خواهیم کرد. 

AuthorTShirt

نکته قابل‌توجهی که وجود دارد این است که در مورد سایت‌های ایرانی در این زمینه متأسفانه فعالیت منسجم و قابل قبولی وجود ندارد. چنین سایت‌هایی با پرورش خلاقیت کودکان با کمک گرفتن از همکاری‌های نزدیک والدین و معلمان می‌توانند گام مؤثری در شناسایی به‌موقع و پرورش استعدادهای نهفته کودکان در زمینه‌های مختلف از جمله داستان‌نویسی خلاق باعث ایجاد انگیزه بیشتر برای تولید و خلق محتویات خلاقانه در کودکان شوند؛ که این امر باعث تقویت حس اعتمادبه‌نفس و پرورش خلاقیت در آن‌ها می‌شود.

به نظر می‌رسد زمان آن رسیده که سازمان‌های مرتبط با کودکان مانند آموزش‌وپرورش، کانون پرورش فکری کودکان و کتابخانه‌های عمومی کشور در ایران به‌طور رسمی در سایت‌ها و پرتال‌های خود جایگاهی برای فعالیت «شروع‌کنندهٔ داستان» باز کنند و با ارائه جملات آغازین الهام‌بخش با توجه به فرهنگ و شرایط محیطی و ویژگی‌های تربیتی کودکان در ایران چنین حرکت‌هایی را آغاز کنند. همچنین با فعالیت‌های موازی در داخل سازمان‌ها با دعوت از کودکان و والدین و شرکت دادن کودکان در فعالیت قصه‌گویی، زمینه‌های حمایت از استعدادها و تفکرات خلاقانهٔ بالقوه کودکان را فراهم سازند.

نویسنده: مریم حسن زاده

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): مریم حسن زاده
عنوان مقاله: معرفی سایت Meddybemps از سری سایت‌های ارائه کننده Story Starters برای کودکان
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol):
شماره مجله(Issue):
سال(Year): ۱۳۹۴
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/901
Download PDF

درباره ی مریم حسن زاده

دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی گرایش بازیابی اطلاعات و دانش، دانشگاه خوارزمی کرج

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *