خانه / دوره اول (۱۳۹۴) / شماره اول (مهر ۱۳۹۴)

شماره اول (مهر ۱۳۹۴)

دانلود فایل PDF شماره اول مجله (مهر ۱۳۹۴)

 

مطالب این شماره:

مشخصات استناددهی به این مقاله
نویسنده‌(ها): محمد جواد منصورزاده
عنوان مقاله: شماره اول (مهر ۱۳۹۴)
عنوان مجله: کتابدار ۲.۰ – (عنوان لاتین: Kitābdār-i 2.0)
دوره مجله(Vol):
شماره مجله(Issue):
سال(Year): ۱۳۹۴
شناسه دیجیتال(DOI):
لینک کوتاه: http://lib2mag.ir/963
Download PDF

سخن مدیر مسئول

“کتابدار ۲.۰“ برونداد گروه اجتماعی Librarian 2.0 است که در محیط نرم افزار موبایلی تلگرام تشکیل شده است ما هم اکنون ۳ گروه در این بستر شده ایم و افراد اطلاعات و منایع مربوط به مهارت های حرفه ای و جدید مورد نیاز کتابداران و اطلاع رسانان را با هم به اشتراک می گذارند. برای استفاده مفید تر از بستر …

ادامه نوشته »

معرفی نرم افزارهای کاربردی

Calibre: اگر زیاد کتاب آنلاین مطالعه می‌کنید و لیست بلندبالایی از آن‌ها در دیسک سخت خود ذخیره دارید، این برنامه کوچک مدیریت آنان را بر عهده می‌گیرد. این برنامه از اکثر فرمت‌های رایج پشتیبانی می‌کند.   LyX Document Processor: این هم یک سند پرداز دیگر است. این برنامه برخلاف واژه‌پردازهای عادی به کلیت پرونده و سند می‌پردازد نه به‌ظاهر کلمات. لیکس …

ادامه نوشته »

۱۰۰ ایده تغییر دهنده وب (ایده ۱: موندانئوم)

ایده اینترنت در بلژیک متولد شد! دهه‌ها پیش از آنکه آلن تورینگ کار در زمینه علوم کامپیوتر را شروع کند و در این زمینه یکی از پیشگام‌ها شود و نیز مدت‌ها قبل از اینکه انسان‌ها تصوری از اینترنت داشته باشند، یک مرد ایده‌آلیست و آینده‌بین بلژیکی به نام پُل اُتلِت، تصمیم گرفت که به کلیه اطلاعات موجود در دنیا نظم …

ادامه نوشته »

معرفی خلاصه سازهای آنلاین متن فارسی

با توجه به حجم انبوه اطلاعات، دسترسی به داده ها و اطلاعات مطلوب، گاهاً بسیار پیچیده و دشوار می شود. در این میان، خلاصه سازهای متن، سامانه های هستند که می توانید از آن برای سهولت دسترسی به اطلاعات موردنظر استفاده کنید. از هر خبر منتشر شده، بخشهای مهم آن خبر را پیدا کنید و دسته بندی کنید و یا …

ادامه نوشته »

گزارش کارگاه اخلاق حرفه ای برای کتابداران

کارگاه اخلاق حرفه ای برای کتابداران از ساعت ۸ تا ۱۲ روز سه شنبه ۲۷ مرداد ماه ۱۳۹۴، توسط مسئولین کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید بهشتی با تدریس جناب آقای کاظم حافظیان رضوی برای کارشناسان این مرکز برگزار شد. گزارش زیر بخش مختصری از این کارگاه می‌باشد. امید که مورد استفاده دوست‌داران واقع شود. جناب آقای کاظم حافظیان رضوی با …

ادامه نوشته »

کاربرد وب ۲٫۰ در کتابخانه های بیمارستانی

مونتانو و همکارانش در سال ۲۰۱۰، در مقاله ای به ارائه مدلی به منظور یکپارچه سازی کتابخانه بیمارستانی با مراقبت از بیمار، تدریس و پژوهش و بررسی کاربرد ابزارهای وب ۲٫۰ به منظور ایجاد یک انجمن اجتماعی و مشارکتی از تحقیقات بالینی در محیط بیمارستانی Mostoles واقع در شهر مادرید اسپانیا، پرداختند. در این مطالعه، آن ها به نتایج متعدد و …

ادامه نوشته »

مطالعه‌ی پنهان

مطالعه یکی از بهترین ابزارهای تعلیم و تربیت مدرن است و اثری که یک کتاب در روح فرد می‌گذارد، از اثر دیگر رسانه‌ها عمیق‌تر و ریشه‌دارتر است و گاهی شخصیت فرد را دگرگون می‌کند. در صورت نهادینه شدن عادت مطالعه در کودکی، این عادت اغلب تا پایان عمر باقی می‌ماند و از طرفی نتایج تحقیقات نشان می‌دهند که کودکان کتاب‌خوان، …

ادامه نوشته »

رسانه‌های اجتماعی و کتاب (بخش اول: مقدمه)

امروزه مطالعه کردن یکی از شاخص‌های توسعه و رایج‌ترین محصول فرهنگی کشورهای مختلف محسوب می‌شود؛ زیرا مطالعه و فرهنگ کتاب‌خوانی نمایانگر رشد ملی و از نشانه‌های بارز بالندگی فرهنگ و تمدن هر کشور است. پیشرفت فناوری و زندگی ماشینی همان‌طور که شکل زندگی افراد جامعه را تغییر داده نیاز آنان به اطلاعات را نیز افزایش داده است، به‌طوری‌که امروزه اطلاعات …

ادامه نوشته »

آشنایی با سایت‌های فارسی آموزش آنلاین

آموزش مجازی

توجه: خوانندگان گرامی مطالب مندرج در این مقاله مربوط به سال انتشار آن بوده و به‌روزرسانی نشده است؛ بنابراین ممکن است تغییرات زیادی در طی این جند سال اتفاق افتاده باشد. لذت بردن از یادگیری در راحتی و آسایش کامل و در هر نقطه شاید در یک دهه گذشته تصور اینکه در خانه خود نشسته‌اید و نظاره‌گر کلاس‌های ریاضی دانشگاه …

ادامه نوشته »

معرفی نرم افزار علم سنجی هیست سایت (بخش اول)

نرم افزار هیست سایت

تاریخچه نرم­‌افزار هیست سایت (HistCite) توسط تیم گارفیلد در مؤسسه اطلاعات علمی (ISI) تولید شده و برای تحلیل داده‌­ها با شیوه‌­های علم­‌سنجی و کتاب­‌سنجی به کار می ­رود (صدیقی، ۱۳۹۰). دکتر یوجین گارفیلد در مورد این نرم افزار می‌گوید: «هیست سایت به تفکری مرتبط با تصویرسازی و نقشه ­برداری روابط داده ­های استنا در ۴۰ سال پیش بازمی­ گردد.» ویژگی …

ادامه نوشته »